Vierailut

Omatoimiset vierailut Pukkisaaren rautakautinen pihapiiri on kaupungin yleisellä virkistysalueella, ja kun siellä ei ole muuta toimintaa, kuka tahansa voi omatoimisesti tulla tutustumaan paikkaan vaikka iltakävelyllä. Huomaathan, että avotulen teko Pukkisaaressa on kielletty, eikä saaressa ole yleistä nuotiopaikkaa. Viethän myös roskat pois lähtiessäsi, sillä kunnallinen jätehuolto ei ulotu rautakaudelle asti. Jos haluat tutustua rakennuksiin myös sisäpuolelta, lue lisää alta.

Ryhmävierailut ja työpajat Päiväkoti- ja koululaisryhmille tarjoutuu uudenlainen tapa kokea Suomen esihistoriallista menneisyyttä. Pukkisaaren pihapiirissä lapset ja nuoret voivat kokea kokonaisvaltaisesti elämänmenoa viikinki- ja keskiajalla. Opastuksen sisältö sovitaan opastusvarauksen yhteydessä: esittelykierroksella voidaan vaikkapa tutustua rakennuksiin, harjoitella tulentekoa tulusraudalla ja piikivellä sekä kokeilla jousiammuntaa. Kulukorvauksesta sovitaan tapauskohtaisesti, minimimaksu 40 e.

Omat tapahtumat yksityisille, yhdistyksille ja yrityksille Vuokraamme mielellämme pihapiiriä ja rakennuksia erilaisiin tarkoituksiin. Osaston kesäjuhlat saavat uutta potkua, kun niitä vietetään nuotiotulilla – puhumattakaan 50-vuotispäivistä tai lastenjuhlista! Halutessasi voit järjestää myös ajan henkeen sopivaa lisäohjelmaa ryhmällesi, kuten jousiammunnan opetusta tai vaikkapa taistelunäytöksen: Harmaasudet ry järjestää vauhdikkaita näytöksiä teräsmiekoin viikinki- ja keskiajan hengessä. Näytöksen juonesta ja kestosta voidaan sopia Pukkisaaren varauksen yhteydessä tarkemmin tilaajan kanssa.

Ryhmävierailuja, opastuksia ja yksityistilaisuuksia voi tiedustella sähköpostitse osoittteesta sommelo -at- sommelo . fi tai soittamalla puh. 045 310 2022 / Elisa Pokkinen.