Sommelo ry

Sommelo ry on 1997 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää suomalaista esihistoriaa koskevaa tietoutta ja tutkimusta varsinkin nuoremman rautakauden (550–1150/1300 jKr.) osalta. Kokoamme yhteen eri tieteenalojen keräämiä tietoja ja taitoja puhaltaaksemme niihin elämää käytännön toiminnan kautta.

Yhdistyksen toiminnalla on kolme lähtökohtaa: arkeologinen ja kansatieteellinen tietopohja, käsityöläistaito ja -tieto sekä kulttuurin kokonaisnäkemys. Yhdistyksen toiminnan osa-alueita ovat mm. tiedonhankinta, kokemusperäisen tiedon saaminen käsityötekniikoista, koulutuskurssit ja asiantuntijaluennot sekä esineistön valmistus ja markkinointi ja julkaisutoiminta. Yhteistyössä arkeologian ja kansantieteen asiantuntijoiden sekä perinteen säilyttäjien kanssa on tutkittu käsityötaitoja ja niitä yhdistyksen piirissä harjoittaa mm. seppiä, keraamikkoja, kutojia ja puuastioiden tekijöitä. Sommelo ry kehittää Pukkisaaressa yleisöpalvelua mm. järjestämällä opastusta.

Jäsenilleen Sommelo ry tarjoaa vuosikalenterin, tiedotusta tapahtumista, kursseja ja ajanviettoa samanhenkisen väen seurassa. Tule rohkeasti mukaan toimintaan – esimerkiksi talkoista on hyvä aloittaa!

Sommelon löydät myös Facebookista.

Sommelo ry:n hallitus kaudelle 2024–2025
Elisa Pokkinen, puheenjohtaja
Julius Väliaho, varapuheenjohtaja
Tommi Syrjänen, sihteeri
Ahti Pellinen, rahastonhoitaja
Akseli Laitila, jäsen
Päivi Myllyniemi, varajäsen, Pukkisaaren käyttö -vastaava
Vesa Ahonen, varajäsen, tiedottaja
Olli Hakkarainen, varajäsen

Hallituksen tavoitat osoitteesta hallitus -at- sommelo . fi

Jäsenyys Jos haluat liittyä jäseneksi, täytä ja lähetä alla oleva lomake. Jäsenmaksu on 20 € vuosi (opiskelijoilta, työttömiltä ja eläkeläisiltä 10 €). Saat sähköpostitse ilmoituksen, kun sinut on hyväksytty jäseneksi. Maksa sen jälkeen jäsenmaksu tilille Nordea FI12 1014 3000 2102 58.

Jos olet jo jäsen ja yhteystietosi ovat muuttuneet, voit ilmoittaa uudet tiedot täältä löytyvällä lomakkeella.

Ylläolevalle tilille voit myös maksaa kannatusjäsenmaksun, joka on yksityisiltä 50 ja yrityksiltä 100 euroa, tai halutessasi tukea muuten Pukkisaaren rautakautista kauppakylää. Tällöin jäsenanomusta ei luonnollisesti tarvitse täyttää.

Jäsenrekisterin rekisteriseloste