Sommelo ry

Sommelo ry on 1997 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää suomalaista esihistoriaa koskevaa tietoutta ja tutkimusta varsinkin nuoremman rautakauden (550-1150/1300 jKr.) osalta. Kokoamme yhteen eri tieteenalojen keräämiä tietoja ja taitoja puhaltaaksemme niihin elämää käytännön toiminnan kautta.

Yhdistyksen toiminnalla on kolme lähtökohtaa: arkeologinen ja kansatieteellinen tietopohja, käsityöläistaito ja -tieto sekä kulttuurin kokonaisnäkemys. Yhdistyksen toiminnan osa-alueita ovat mm. tiedonhankinta, kokemusperäisen tiedon saaminen käsityötekniikoista, koulutuskurssit ja asiantuntijaluennot sekä esineistön valmistus ja markkinointi ja julkaisutoiminta. Yhteistyössä arkeologian ja kansantieteen asiantuntijoiden sekä perinteen säilyttäjien kanssa on tutkittu käsityötaitoja ja niitä yhdistyksen piirissä harjoittaa mm. seppiä, keraamikkoja, kutojia ja puuastioiden tekijöitä. Sommelo ry kehittää Pukkisaaressa yleisöpalvelua mm. järjestämällä opastusta.

Jäsenilleen Sommelo ry tarjoaa vuosikalenterin, tiedotusta tapahtumista, kursseja ja ajanviettoa samanhenkisen väen seurassa. Tule rohkeasti mukaan toimintaan – esimerkiksi talkoista on hyvä aloittaa!

Liity jäseneksi ja tue yhdistyksen toimintaa!

Sommelon löydät myös Facebookista.