Pienkeräys 2024

Kahden oikein hyvin onnistuneen joukkorahoituskampanjan jälkeen käännymme taas Pukkisaaren rautakautisen kauppakylän ystävien puoleen. Tällä kertaa järjestämme uuden lainsäädännön mahdollistaman pienkeräyksen. Tavoitteena on kerätä rahaa Pukkisaareen johtavien pitkospuiden – tuttavallisemmin Pukkisillan – uusimiseen sekä mahdollisuuksien mukaan myös varhopatsastalon tuvan puolen vuotavan katon korjaamiseen.

Pitkospuut korjataan talkoilla 25.–26.5.2024. Erilaisia valmistelevia talkoita järjestetään pitkin kevättä. Pienkeräyksen tuotto mahdollistaa puutavaran ja muun tarvittavan materiaalin ostamisen sekä talkooväen muonittamisen. Pukkisillan tultua onnistuneesti päivitetyksi päätetään varhopatsastalon katon korjaamisen aikataulusta.

Haluatko auttaa meitä säilyttämään ainutlaatuisen rautakautisen pihapiirin Helsingissä tulevaisuudessakin? Lahjoita pienkeräykseemme joko tilisiirrolla Nordea FI12 1014 3000 2102 58 ja käytä viitenumeroa 2024 tai tee MobilePayllä maksu tunnuksella 1900AE (laita viestiksi “pienkeräys”). Mikäli mahdollista, toivomme pienten lahjoitussummien maksamista MobilePaylla ja suurten summien maksamista suoraan tilille.

Jos sinun ei ole mahdollista osallistua lahjoittamalla, voit silti auttaa keräyksen menestymisessä esimerkiksi jakamalla tätä sivua sosiaalisen median verkostoissasi tai ihan perinteisesti puhumalla asiasta sukulaistesi ja tuttaviesi kanssa.

Pienkeräys kestää kolme kuukautta, helmikuun alusta huhtikuun loppuun (1.2.2024–30.4.2024). Pienkeräyksellä on mahdollista kerätä enintään 10 000 euroa. Mikäli tämä summa saavutetaan ennen huhtikuun loppua, keskeytämme keräyksen etuajassa. Muussa tapauksessa keräämme lahjoituksia koko kolmen kuukauden ajan.

Järjestämme Pukkisaaressa kiitostilaisuuden kaikille keräykseen lahjoittaneille ja heidän seuralaisilleen sunnuntaina 11.8.2024 klo 12. Tilaisuuden yhteydessä pääsee opastetusti tutustumaan rautakautiseen pihapiiriin sekä tietysti uuteen Pukkisiltaan. Tarjolla on myös jotain pientä tarjottavaa. Kutsu on avoin, mutta jos haluat siitä erikseen muistutuksen, laita meille sähköpostia sommelo@sommelo.fi ja palautamme asian mieleesi vielä lähempänä ajankohtaa.

Jos haluat tulla kevään aikana tutustumaan Pukkisaareen ja kauppakylän tilanteeseen, olemme keräyksen aikana paikalla saaressa ainakin seuraavasti:

10.2. Hiiden Hirven Hiihdon valmistelutalkoot. Aloittelemme kymmenen maissa aamulla ja jatkamme iltapäivään asti.

11.2. Laskiaissunnuntaina Hiiden Hirven Hiihto. Tapahtuma alkaa kello 12, jousiammuntahiihtokilpailun lähtö on kello 13 ja palkinnot jaetaan kello 14.

2–-3.3., 6.–7.4. sekä 27.4. Talkoot kymmenestä iltapäivään.

28.4. sunnuntaina Pukkisaaren avointen ovien päivä. Tule tutustumaan toimintaamme ja tue samalla pienkeräystä!

Pienkeräyksen viralliset tiedot

Järjestäjä: Sommelo ry (y-tunnus 1528342-9)

Pienkeräyksen järjestäjän yhteystiedot:
Yhteyshenkilö Elisa Pokkinen
Menninkäisentie 10 E, 02110 ESPOO
sommelo@sommelo.fi
045 310 2022

Keräysaika: 1.2.–30.4.2024
Lupanumero: RA/2024/114

Pienkeräyksen yksilöity ensisijainen käyttötarkoitus: Läntiseen Pukkisaareen johtavien pitkospuiden uusiminen kokonaan. Pienkeräyksellä hankituilla varoilla ostetaan rakennusmateriaaleja, talkoissa tarvittavia työkaluja ja tarvikkeita sekä tarjoiluja talkooväelle. Keräysvaroista ei makseta palkkoja tai palkkioita.

Yksilöity toissijainen käyttötarkoitus: Rautakautisen kauppakylän rakennusten ja rakennelmien välttämätön kunnossapito, kattojen ja seinärakenteiden korjaaminen. Pienkeräyksellä hankituilla varoilla ostetaan rakennusmateriaaleja, talkoissa tarvittavia työkaluja ja tarvikkeita sekä tarjoiluja talkooväelle. Keräysvaroista ei makseta palkkoja tai palkkioita.


Aiemmat kampanjat

Peruskunnostuksen joukkorahoituskampanja 2018

Pukkisaaren peruskunnostuksen joukkorahoituskampanja on julkaistu!

Vuosien varrella on ajan hammas kalvanut rakennuksia, ja kauppakylä kaipaa tällä hetkellä suurta remonttia. Kriittisin urakka on talojen katoissa: kun talon katto pettää ja päästää kosteuden sisään, ovat seinätkin vaarassa. Talojen kattoja uusitaan talkoovoimin 26.-27.5. sekä 2.-3.6.2018. Suurimpana menoeränä on vesieristeenä käytettävä tuohi, mutta muuhunkin materiaaliin, työkaluihin ja materiaalien kuljetukseen kuluu rahaa.

Joukkorahoituskampanja alkoi 21.4.2018 ja päättyi onnistuneesti 20.5.2018. Keskiliesimajan katto uusittin touko-kesäkuun 2018 vaihteessa talkoovoimin, joukkorahoituksen avulla hankitun tuohen turvin. Kiitos kaikille mukana olleille!

Pukkisillan joukkorahoituskampanja 2016

Kolmet tuhannet kiitokset panoksestanne Pukkisaaren rautakautisen kauppakylän pitkospuiden uusimiseen!

Kiitos teidän, pitkospuiden joukkorahoitushanke onnistui yli kaikkien odotuksien. Kuten jo varmaankin arvasitte, kuukauden mittaisessa kampanjassa kerättiin 3000 euron edestä rahoitusta Pukkisaaren tilanteen parantamiseen.

Tällä summalla hankittiin kaikki pitkospuiden uusimiseen tarvittava materiaali – kolminkertaiset lankut, työkalut, talkoovakuutus ja -muonitus – ja vielä sen päälle iso osa keskiliesimajan tarvitsemasta uudesta ruohokatteesta.

Niille, jotka halusivat antaa rahallisen panostuksen lisäksi myös aikaansa pitkospuiden uusimiseen, järjestimme talkoot 21.-22. toukokuuta. Töitä tehtiin molempina päivinä aamusta pitkälle iltapäivään, ja vain osaksi aikaakin saattoi tulla hyvillä mielin.

Sunnuntaina 22. toukokuuta alkaen on Pukkisaareen taas päässyt pitkospuita pitkin, joten tervetuloa silloin tai koska vain sen jälkeen ihailemaan työnne tuloksia! Aivan erityisesti suosittelemme vierailua Pukkisaaren muinaismarkkinoilla 3.-4. syyskuuta.

Vielä kerran kiitos tuestanne!

13227108_10153576080501304_8514160331015905960_n

Uusi Pukkisilta.