Pienkeräys 2024

Kahden oikein hyvin onnistuneen joukkorahoituskampanjan jälkeen käännyimme keväällä 2024 taas Pukkisaaren rautakautisen kauppakylän ystävien puoleen. Tällä kertaa järjestimme uuden lainsäädännön mahdollistaman pienkeräyksen. Tavoitteena oli kerätä rahaa Pukkisaareen johtavien pitkospuiden – tuttavallisemmin Pukkisillan – uusimiseen sekä mahdollisuuksien mukaan myös varhopatsastalon tuvan puolen vuotavan katon korjaamiseen.

Pitkospuut korjataan talkoilla 25.–26.5.2024. Erilaisia valmistelevia talkoita järjestettiin pitkin kevättä. Pienkeräyksen tuotto mahdollistaa puutavaran ja muun tarvittavan materiaalin ostamisen sekä talkooväen muonittamisen. Pukkisillan tultua onnistuneesti päivitetyksi päätetään varhopatsastalon katon korjaamisen aikataulusta.

Keräys on päättynyt 30.4.2024. Suuret kiitokset kaikille keräykseen osallistuneille – teidän avullanne saamme pidettyä Pukkisaaren rautakautisen pihapiirin kaikkien käytössä!

Aiemmat kampanjat

Peruskunnostuksen joukkorahoituskampanja 2018

Pukkisaaren peruskunnostuksen joukkorahoituskampanja on julkaistu!

Vuosien varrella on ajan hammas kalvanut rakennuksia, ja kauppakylä kaipaa tällä hetkellä suurta remonttia. Kriittisin urakka on talojen katoissa: kun talon katto pettää ja päästää kosteuden sisään, ovat seinätkin vaarassa. Talojen kattoja uusitaan talkoovoimin 26.-27.5. sekä 2.-3.6.2018. Suurimpana menoeränä on vesieristeenä käytettävä tuohi, mutta muuhunkin materiaaliin, työkaluihin ja materiaalien kuljetukseen kuluu rahaa.

Joukkorahoituskampanja alkoi 21.4.2018 ja päättyi onnistuneesti 20.5.2018. Keskiliesimajan katto uusittin touko-kesäkuun 2018 vaihteessa talkoovoimin, joukkorahoituksen avulla hankitun tuohen turvin. Kiitos kaikille mukana olleille!

Pukkisillan joukkorahoituskampanja 2016

Kolmet tuhannet kiitokset panoksestanne Pukkisaaren rautakautisen kauppakylän pitkospuiden uusimiseen!

Kiitos teidän, pitkospuiden joukkorahoitushanke onnistui yli kaikkien odotuksien. Kuten jo varmaankin arvasitte, kuukauden mittaisessa kampanjassa kerättiin 3000 euron edestä rahoitusta Pukkisaaren tilanteen parantamiseen.

Tällä summalla hankittiin kaikki pitkospuiden uusimiseen tarvittava materiaali – kolminkertaiset lankut, työkalut, talkoovakuutus ja -muonitus – ja vielä sen päälle iso osa keskiliesimajan tarvitsemasta uudesta ruohokatteesta.

Niille, jotka halusivat antaa rahallisen panostuksen lisäksi myös aikaansa pitkospuiden uusimiseen, järjestimme talkoot 21.-22. toukokuuta. Töitä tehtiin molempina päivinä aamusta pitkälle iltapäivään, ja vain osaksi aikaakin saattoi tulla hyvillä mielin.

Sunnuntaina 22. toukokuuta alkaen on Pukkisaareen taas päässyt pitkospuita pitkin, joten tervetuloa silloin tai koska vain sen jälkeen ihailemaan työnne tuloksia! Aivan erityisesti suosittelemme vierailua Pukkisaaren muinaismarkkinoilla 3.-4. syyskuuta.

Vielä kerran kiitos tuestanne!

13227108_10153576080501304_8514160331015905960_n

Uusi Pukkisilta.