Tapahtumat

Vuotuistapahtumat Sommelo ry järjestää Pukkisaaressa vuosittain kaksi isoa yleisötapahtumaa, Hiiden Hirven Hiihdon laskiaissunnuntaina ja Muinaismarkkinat syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lisäksi loppukeväästä ja loppusyksystä järjestetään yhdistyksen jäsenille, yhteistyötahoille ja toiminnasta kiinnostuneille suunnatut Toukojuhla ja Kekrijuhla.

Talkoot Pukkisaaressa järjestetään saaren ja rakennusten kunnossapitoon liittyviä talkoita ympäri vuoden. Viime vuosien isoimmat talkooprojektit ovat koskeneet rakennusten kattojen sekä pitkospuiden uusimista. Pienempiä siivous- ja kunnostustalkoita järjestetään epäsäännöllisen säännöllisesti.

Varhaisen ruoanlaiton kerho Varhaisen ruoanlaiton kerhossa eli tuttavallisemmin ruokakerhossa laitetaan muinaishenkistä ja keskiaikaistyylistä ruokaa yhdessä milloin kenenkin jäsenen kotona. Kerho kokoontuu niin ikään säännöllisen epäsäännöllisesti.

Muu toiminta Yhdistys järjestää mahdollisuuksien mukaan kevyitä historianelävöitysoleiluja, joissa pihapiiriin tullaan esimerkiksi tekemään käsitöitä, kokeilemaan erilaisia (esi)historiallisia valmistustekniikoita tai ”vain olemaan”.

Kaikesta toiminnasta tiedotetaan tarkemmin yhdistyksen sähköpostilistalla sekä julkisessa Sommelon Facebook-ryhmässä.